Door Rachida Issaoui op 26 september 2023

Rachida op werkbezoek bij Motiva straatadvocaat

Vanochtend 7.45 uur meldde Rachida Issaoui zich bij Rene Slotboom, straatadvocaat bij Motiva. Helaas is er ook in Amersfoort een toename van dakloosheid. Rachida beschrijft haar ochtend (scroll naar beneden voor foto’s) en doet een klein hulpverzoek waarmee je een grote impact maakt:

“We maakten heel wat stappen door de binnenstad. Rene liet me plekken zien (in de struiken en achter heggen) waar daklozen slapen, maar legde ook uit dat ze er niet onbeperkt terecht kunnen omdat er mensen langslopen.

Op verschillende plekken in de stad speurt Rene naar daklozen en monitort hij wat de daklozen doen. Tussendoor belt hij veel met team Bas, Jelinek en gemeente om de juiste hulp te coördineren.

Het was ouderwets gezellig bij Motiva, Nienke maakte hamburgers voor de daklozen. Er was een huiselijke sfeer. Soukaina, Pieter en Luna waren er. Luna is de nieuwe stagiaire. De daklozen kunnen even tot rust komen en ze worden gezien en gehoord.

De Rotary (regio) club uit Amersfoort kwam fruit brengen en dit doen ze elke week. Ze brengen mandarijnen en banaan. Dit kunnen de daklozen makkelijker kauwen (slecht of geen gebit). Ik vond het leuk om kennis te maken met Niels van Dijk en Peter Maas. Mensen met hun hart op de goede plek en die hun betrokkenheid fysiek laten zien (elke week).

Rene liet me speciale rugtassen zien die getransformeerd kunnen worden tot jas/slaapzak. En liet me alles onder elke kei van Amersfoort zien bij wijze van spreken.

Mooi om te zien hoe dankbaar zijn werk is. Ik zag ter plekke hoe hij mensen verder hielp naar de Indebuurt033 winkel of naar Motiva voor dagbesteding.

Op een bepaald moment werd ik overvallen door een gevoel van machteloosheid dit emotioneerde me. Bijvoorbeeld toen ik een verwarde man zag die in zijn wereld opgesloten zat of de zoveelste dakloze zonder tanden. Een wijs iemand zei later tegen me: ” Dat het zit in het verwijderen van 1 steen in de stromende rivier en dit kan de stroom van de rivier veranderen” zei hij. Door betrokkenheid te tonen en met kleine stapjes vooruit bewegen zullen we bewegen. Elke stapje is er 1.

Ik kan een uur schijven over alles wat ik zag en hoorde bij Motiva en over Rene. Een man met een hart van goud en een top team.

Rene heeft nodig: handdoeken, spijkerbroeken L-XL en truien L-XL. Help je mee?”

<img class="alignnone size-large wp-image-8336" src="https://amersfoort.pvda.nl/wp-content/uploads/sites/517/2023/09/IMG_7891-1024×1024.jpeg" alt="" width="1024" height="1024" />

Rachida Issaoui

Rachida Issaoui

Ik ben Rachida Issaoui, sinds 2022 raadslid in Amersfoort. Ik hou van schrijven, hardlopen en reizen. Sinds 1989 heb ik me gevestigd in Amersfoort en hier woon en werk ik nog steeds met veel plezier. Werkzaam in de huisartsenzorg zag ik van dichtbij wat er voor problematiek leeft in de verschillende wijken in Amersfoort. Na

Meer over Rachida Issaoui