Ombudsteam

Zeker zijn van ombudswerk in Amersfoort

Het ombudsteam van de Partij van de Arbeid in Amersfoort biedt mensen hulp bij zorgvragen en schulden. We staan mensen bij om uit de ellende te komen, al is dat moeilijk en weerbarstig. Zij bellen of mailen ons met een verzoek om hulp. We maken op korte termijn een afspraak om het probleem helder te krijgen. Vaak kunnen we mensen verwijzen naar de gemeente. Het wijkteam is in de meeste gevallen de aangewezen partij om met de mensen in gesprek te gaan. Als het probleem ernstig en schijnbaar onoplosbaar is, dan belt het ombudsteam met het wijkteam. Zeker als verhoudingen verstoord zijn, en dat komt nog wel eens voor, is het belangrijk dat mensen toch de hulp krijgen die ze nodig hebben. Zo nodig gaan wij samen met de cliënt, wijkteam en andere partijen om de tafel. Het ombudsteam is vaak in staat om de verhoudingen te normaliseren en conflicten te beslechten. Heel dankbaar werk als blijkt dat een cliënt dan weer verder kan.

Niet alleen in Amersfoort maar in heel Nederland leven 1,2 miljoen mensen, waarvan 400.000 kinderen, in armoede. Hiervan wonen er zo’n 4.000 in Amersfoort. 1 op de 9 kinderen in onze gemeente gaat met honger naar school. Mensen kiezen niet voor armoede en kinderen zeker niet. Armoede wordt vaak veroorzaakt door schulden, en schulden worden doorgaans veroorzaakt door een tekort aan inkomsten. Meestal heeft deze groep mensen hoge woonlasten ten opzichte van hun inkomen.

De Partij van de Arbeid wil daarom dat mensen met schulden worden ontlast en de hulp krijgen die ze nodig hebben. Hoe dit kan? Door als gemeente in ernstige gevallen de schulden over te nemen van mensen. De gemeente handelt dan de schuld met schuldeisers af en bemiddelt om de hoge boetes van deurwaarders en schuldeisers van tafel te krijgen of kwijt te schelden. En treft met de schuldenaar een afbetalingsregeling tegen een normaal rentetarief.

Dan hebben wij bereikt wat we graag willen: geen torenhoge kosten en boetes voor gezinnen die het toch al moeilijk hebben. En kinderen gaan dan, mét een boterham op, naar school.

Heeft u onze hulp nodig? Stuur dan een mail naar [email protected]
Graag ontvangen we daarbij eventuele documenten waarvan u denkt dat ze nodig zijn om u verder te helpen.

Info over landelijke ombudsteams vind je hier.

 

Neem contact op

Laat uw informatie achter

Waar ben je naar op zoek?