Gemeenteraadslid

Rachida Issaoui

Sociaal // Zorg, Welzijn, Onderwijs, Inclusie, Werk & Inkomen en Sport

Ik ben Rachida Issaoui, sinds 2022 raadslid in Amersfoort. Ik hou van schrijven, hardlopen en reizen.

Sinds 1989 heb ik me gevestigd in Amersfoort en hier woon en werk ik nog steeds met veel plezier. Werkzaam in de huisartsenzorg zag ik van dichtbij wat er voor problematiek leeft in de verschillende wijken in Amersfoort. Na jaren werkzaam te zijn in de huisartsenzorg en inmiddels student Integrale Veiligheidskunde begon ik mij steeds meer te verdiepen in maatschappelijke problematiek.

Ik geloof in de sociaal-democratische waarden. Mijn achtergrond sluit aan bij deze visie. Er moet meer gelijkheid komen tussen mensen, goed werk, betaalbare huizen, er moet zicht komen op de complexiteit van de tijd waarin we leven. Dit is iets waar we samen aan moeten werken. We moeten de hand reiken aan de zwakkeren in onze stad en de achterstandswijken leefbaarder maken.

Door mijn werk heb ik een breed netwerk in Amersfoort en ook een goed zicht op de Amersfoorters. Ik wil mij inzetten voor deze mensen en ze inspireren. Tonen dat je zelf de beschikking hebt over je eigen leven en de architect bent van jouw leven. Ik geloof in de waarden van de PvdA en wil deze waarden weerspiegelen in Amersfoort via de gemeenteraad. Ik wil graag dat de PvdA weer gaat zegevieren en ik wil de nalatenschap die mijn ouders mij hebben meegegeven doorgeven. Dit wil ik graag doen als Amersfoortse in hart en nieren.

 

Waar ben je naar op zoek?