Door Rachida Issaoui op 29 maart 2024

Rachida bij stadsiftar

Op uitnodiging van het samenwerkingsverband van Amersfoortse moskeeën was ik bij de stadsiftar. Het was een prachtige avond. Er werd veel gespeecht, gegeten en gebeden.

De stadsdichter Tanja ter Brake droeg twee hele mooie gedichten voor.

Rachida zag veel mensen uit de stad. Inwoners uit alle wijken, raadsleden, maar ook de burgemeester en het college waren er:
“Wat een leuke kleurrijke mix zag ik. Directeuren, ambtenaren, politie, schoonmakers, docenten en leerlingen en nog veel meer mensen. Een kleurrijke mix van culturele achtergrond.

In Amersfoort hebben we de boodschap goed begrepen. Wij zijn Amersfoort. Of je nou moslim, joods, christen of niet gelovig bent iedereen is welkom. We omarmen elkaar. Amersfoort is niet alleen de beste gemeente van Europa, haar mensen zijn goud waard.

We verbraken samen het vasten.

Ik werd blij van deze avond.

Ik kan onmogelijk iedereen taggen, maar via deze weg wil ik zeggen: “Dankjewel Amersfoort”.

En dank aan het samenwerkingsverband van Amersfoortse moskeeën en de gemeente Amersfoort voor deze mooie avond.”

Rachida Issaoui

Rachida Issaoui

Ik ben Rachida Issaoui, sinds 2022 raadslid in Amersfoort. Ik hou van schrijven, hardlopen en reizen. Sinds 1989 heb ik me gevestigd in Amersfoort en hier woon en werk ik nog steeds met veel plezier. Werkzaam in de huisartsenzorg zag ik van dichtbij wat er voor problematiek leeft in de verschillende wijken in Amersfoort. Na

Meer over Rachida Issaoui