Door Rachida Issaoui op 31 augustus 2023

Rachida ontmoet burgemeester Aboutaleb in Rotterdam

Gisteren had Rachida Issaoui een eervolle ontmoeting met Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. Samen voerden zij een waardevol gesprek op het Rotterdamse stadhuis. Ze sprak met hem als partijgenoot, maar ook als burgemeester van een van onze grootste steden.

“Bij aankomst op de indrukwekkende Coolsingel en het prachtige historische stadhuis, was ik onder de indruk van de Byzantijnse en Romaanse invloeden. Een lust voor het oog van binnen.

Ons gesprek was leerzaam en inspirerend. Het ging over ondermijning en de uitdagingen waarmee jongeren vandaag de dag worden geconfronteerd. Het was een diepgaand gesprek waar we bespraken wat de ene jongere drijft naar het goede pad en de andere naar verkeerde keuzes?

Het doet me goed om te zien dat er in steden perspectieven worden geboden aan jongeren, want zij zijn onze toekomst. De aanpak in Rotterdam Zuid laat positieve resultaten zien, waar veiligheid wordt bevorderd en onveiligheid niet slechts wordt bestreden.

De woorden van de burgemeester raakten me, vooral de herkenning in zijn eigen achtergrond als kind van een gastarbeider uit een groot gezin met beperkte middelen. Het gebrek aan middelen leidt niet altijd tot crimineel gedrag, het kan juist drijfveren bieden om hard te werken en jezelf te overstijgen.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is een inspirerend voorbeeld. Met trots kijk ik terug op dit bezoek en het hartelijke ontvangst.

Dank u wel, burgemeester, en tot onze volgende ontmoeting.”

Rachida Issaoui

Rachida Issaoui

Ik ben Rachida Issaoui, sinds 2022 raadslid in Amersfoort. Ik hou van schrijven, hardlopen en reizen. Sinds 1989 heb ik me gevestigd in Amersfoort en hier woon en werk ik nog steeds met veel plezier. Werkzaam in de huisartsenzorg zag ik van dichtbij wat er voor problematiek leeft in de verschillende wijken in Amersfoort. Na

Meer over Rachida Issaoui

Waar ben je naar op zoek?