De democratie reikte me de hand..

Door Rachida Issaoui op 27 maart 2022

Binnenkort wordt ik beëdigd tot gemeenteraadslid van de gemeente Amersfoort. Ik geloof dat ik de eerste vrouwelijke Marokkaanse moslima zal zijn die tot de raad zal toetreden. Ik vind het een eer dit namens de PvdA te doen. Ik wil via deze weg iedereen hartelijk bedanken die mij heeft gesteund, heeft gedeeld op social media en op mij heeft gestemd.=

“Ik wil de zwakkeren de hand reiken” zei ik aan het begin van mijn campagne, want voor mij was het vanaf het begin duidelijk. Ik wil opkomen voor de belangen van de mensen die hun talenten niet kunnen ontwikkelen en blijven hangen in problematiek en opkomen voor de jongeren en kwetsbare ouderen.

Ik weet dat er bijvoorbeeld in de rij bij de voedselbank mensen zijn die door omstandigheden financieel instabiel zijn geraakt bijvoorbeeld door: echtscheiding, werkeloosheid, belastingschuld of gezondheidsredenen.

Er zijn ook mensen die noodgedwongen dakloos raken bijvoorbeeld door de toeslagaffaire of de kostendelersnorm. Stel je voor dat datgene wat je hebt aan primaire levensbehoefte helemaal wegvalt? Stel je voor dat je bestaan instort en je wankel op je voeten staat.

Die mensen wil ik zeggen: het komt goed, mits je hulp vraagt. Het is niet erg om onderuit te gaan, want hierdoor zul je sterker worden en opstaan. Het belangrijkste is dat je zelf de regisseur bent van je eigen leven. Hoe moeilijk je bestaan nu ook is, je bent veel meer dan dat. Je bent je unieke eigen ik.

Ik wil graag deze mensen vertegenwoordigen, de mensen die door de bomen van bureaucratie het bos niet meer zien. Dit ga ik doen als gemeenteraadslid, hoe vereerd ik me voel valt niet in woorden uit te drukken. 1163 mensen kleurden het rondje voor mijn naam rood. Gaven mij het vertrouwen om de raad in te gaan.

Het wordt nu tijd dat ik ga teruggeven en de belofte waarmaak.

Voor mij is iedereen gelijk. Net zoals ik mijn patiënten behandel met de kleur van mijn hart, zal ik dat ook doen voor alle Amersfoorters. Samen gaan we werken aan de toekomst. Een betere toekomst begint bij onszelf. We gaan onze krachten bundelen en zorgen dat Amersfoort leefbaarder, veiliger, socialer en eerlijker wordt. Zorgen dat iedereen een eerlijke kans krijgt en de kloof tussen arm en rijk kleiner wordt. We gaan onze jeugd, die onze toekomst is perspectief geven. Dit gaan we doen door een integrale aanpak.

Het wordt tijd dat “Amersfoorters”, die leven in het hart van Nederland weer teruggaan naar waarden zoals: naar elkaar omkijken en elkaar de hand reiken. Terug naar de menselijk maat, naar samen. Daar hebben we elkaar voor nodig. Dus sta op en begin vandaag te werken aan de beste versie van jezelf, wees een voorbeeld. Het is niet te laat.De democratie reikte me de hand en gaf mij een kans en nu reik ik jou de hand…

Met warme groet,
Rachida Issaoui

Rachida Issaoui

Rachida Issaoui

Ik ben Rachida Issaoui, sinds 2022 raadslid in Amersfoort. Ik hou van schrijven, hardlopen en reizen. Sinds 1989 heb ik me gevestigd in Amersfoort en hier woon en werk ik nog steeds met veel plezier. Werkzaam in de huisartsenzorg zag ik van dichtbij wat er voor problematiek leeft in de verschillende wijken in Amersfoort. Na

Meer over Rachida Issaoui