12 april 2018

Een moedig besluit van Grace

Dat politiek bedrijven veel tijd en energie vraagt weet iedereen. Je op tijd realiseren dat lichaam en het raadswerk niet samen gaan is dan ook goed. Met een moedig besluit heeft Grace Tanamal dan ook bijgevoegde brief aan de burgemeester gestuurd.

De weledelgestrenge heer L. Bolsius
Burgemeester van Amersfoort

Amersfoort, 11 april 2018

Weledelgestrenge heer Bolsius, Beste Lucas,

In april 2002 kwam ik voor het eerst in de Gemeenteraad van Amersfoort.
Ruim tien jaar heb ik me met  veel passie ingezet voor onze mooie  stad en heb ik samen met maatschappelijke organisaties en inwoners veel kunnen doen op het gebied van het armoedebeleid, maatschappelijke opvang, zorg en werk en inkomen. 

In 2012 mocht ik namens de PvdA zitting nemen in de Tweede kamer en vertrok ik uit de Gemeenteraad.  Uit uw handen mocht ik de Sint Jorispenning in ontvangst nemen.
Daar ben ik enorm trots op. Het is een blijvende herinnering aan mijn jaren als gemeenteraadslid waarin ik samen met vele collega raadsleden heb samengewerkt in zowel coalities als oppositie.

Vorig jaar heeft de Amersfoortse afdeling van de PvdA mij gevraagd of ik mij kandidaat wilde stellen voor het raadslidmaatschap en later als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ik heb daarover na moeten denken omdat ik al geruime tijd kamp met chronische gezondheidsklachten. Het vooruitzicht weer actief te zijn als volksvertegenwoordiger en campagne te voeren voor de verkiezingen gaf me juist weer energie. Ik heb mij dus verkiesbaar gesteld. 
Nu blijkt dit geen verstandige beslissing te zijn geweest. Ik ben helaas genoodzaakt om pas op de plaats te maken en voorrang te geven aan mijn gezondheid. Dit vraagt om een aantal aanpassingen die niet stroken met een onregelmatige levensstijl en de hectiek van het raadswerk.
Graag had ik dit anders gezien en ik vind het dan ook een moeilijk besluit, maar ik ben genoodzaakt mijn raadslidmaatschap per direct neer te leggen. Ik heb dit besluit weloverwogen en met steun van onze fractie en ons bestuur genomen.

Ik wens de leden van de Gemeenteraad en het College van B&W veel wijsheid en alle goeds.

Grace Tanamal

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe update via e-mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.