Annet tijdens raadsspreekuur in gesprek over zorgen rondom fatbikes

Door Annet de Raadt op 12 december 2023

Tijdens het recente raadspreekuur sprak Annet de Raadt met een bezorgde bewoner over de problemen rondom fatbikes.  

Annet sprak met een moeder van een 26-jarige die Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft door een verkeersongeval. De moeder uitte haar zorgen over de snelheid en het gevaar van fatbikes. Ze merkte op dat deze fietsen kunnen worden opgevoerd tot snelheden van meer dan 25 km/uur, wat bij haar zelf al meerdere keren bijna tot aanrijdingen heeft geleid. 

Ze vroeg zich af waarom er geen handhaving plaatsvindt. Ook kwam ze met de suggestie om betere voorlichting te geven op scholen over het naleven van de verkeersregels. Handhaven is wat haar betreft een goed plan omdat verkeersboetes jongeren kunnen ontmoedigen om onveilig en roekeloos te rijden. 

Een recent tragisch incident waarbij een buschauffeur bij een busstation werd aangevallen en overleden na bijna te zijn aangereden door een fietser, werd ook besproken. De chauffeur was omgeduwd door de fietser nadat hij iets had gezegd over het asociale gedrag van fietsen op de stoep. Helaas viel de man slecht en raakte in coma. 

Annet de Raadt heeft toegezegd om samen met Dirk-Joost van Hamersveld (D66) deze kwestie met de burgemeester op te nemen. Ze benadrukte dat er meer aandacht moet komen voor de problemen rondom fatbikes, die vaak te hard en roekeloos rijden, wat leidt tot veel (bijna) ongelukken. 

Het was waardevol om de zorgen van de bewoner te bespreken tijdens het raadspreekuur. Extra attentie voor de leefbaarheid door ook te letten op fiets-verkeerveiligheid. Annet gaat hier verder mee aan de slag. Fietsen met minder gevaar, zodat we in Amersfoort gezond blijven. 

Annet de Raadt

Annet de Raadt

Mijn naam is Annet de Raadt, sinds kort benoemd als buitengewoon raadslid voor de PvdA. Ik ben 46 jaar en woon met man en 3 kinderen in de mooie binnenstad van Amersfoort. Ik zal de komende periode primair de PvdA-raadsleden ondersteunen bij de uitvoering van hun portefeuilles. Als lokale politicus zet ik mij verder in

Meer over Annet de Raadt