Begroten en participeren in de Amersfoortse Raad

Door Harun Keskin op 29 november 2020
Deze maand hebben we de begrotingsbehandeling afgerond. Vanaf het begin zijn we kritisch geweest, daar het College de reserves wil opmaken, omwille van de coalitieafspraken uit 2018.
Uiteindelijk heeft de coalitie een aanpassing in de begroting weten af te dwingen, waarmee de weerstandsratio op een acceptabel pijl blijft. Dit gaat echter weer ten koste gaat van de Zorg, waarop bezuinigd gaat worden.
De amendementen vanuit de oppositie werden daarmee overbodig gemaakt en weggestemd door de coalitie. Hierop konden we niets anders dan het stemmen tegen de begroting, evenals de motie vanuit de coalitie.
We zijn echter blij dat we de vergadervorm in de Raad hebben kunnen aanpassen, opdat alle raadsleden mee kunnen doen. Het is niet goed voor het aanzien van de politiek als oppositiepartijen weglopen uit de raadsvergadering, net zo min als het buitensluiten van de oppositie door de coalitie. Als de partijen onderling elkaar niet eens kunnen laten participeren, dan belooft dat weinig goeds voor de burger, die recht heeft op inspraak. Hier gaan we ons dan ook voor blijven inzetten.
We hebben een motie voor een onderzoek naar de Basisbaan en een andere motie voor de Verduurzaming (isolatie) van woningen met Europese subsidies. Daarnaast gaan we schriftelijke vragen stellen over de vindbaarheid van regelingen voor de minder bedeelden.
In aanloop naar de verkiezingen in maart 2021 zullen we ook lokaal inzetten op punten uit ons landelijke verkiezingsprogramma.
Harun Keskin
Fractievoorzitter
Harun Keskin

Harun Keskin

Als sociaal-democraat zet ik mij in voor gelijke kansen voor iedereen. Een inclusieve samenleving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Een overheid die er is voor mensen die door een moeilijke periode gaan, waarbij zij benaderd worden vanuit vertrouwen, niet vanuit wantrouwen. De juiste zorg voor hen die

Meer over Harun Keskin