Rachida over Hoogland-West als aangewezen locatie Islamitische begraafplaats

Door Rachida Issaoui op 22 december 2023

In de laatste raadsvergadering van 2023 is Hoogland-West als locatie aangewezen voor een Amersfoortse Islamitische begraafplaats. Rachida stemde namens de Partij van de Arbeid uiteraard in met het raadsvoorstel, bekijk en/of lees haar stemverklaring hieronder:

“Na een jarenlange zoektocht gaat het nu echt gebeuren. Er zal een locatie worden toegewezen door de gemeenteraad voor een islamitische begraafplaats. Na lang wachten zal de moslimgemeenschap verheugd zijn. Het heeft te lang geduurd. Het was een emotionele aangelegenheid, omdat het over begraven gaat, maar ook omdat het zo lang duurde en het inmiddels ook om erkenning gaat. Erkenning om er te mogen zijn ongeacht religie of achtergrond. Dat het zo lang duurde doet iets met de mens, met deze groep Amersfoorters.

Amersfoort is een inclusieve stad en nu is het moment om een signaal af te geven als raad. Een signaal dat iedereen er mag zijn en iedereen een plek heeft in deze stad. Een plek om te leven en uiteindelijk een laatste rustplaats. Een signaal dat het niet nog langer mag duren.

Hoogland blijft ook met de komst van eeuwige grafrust groen. Het is een win-win situatie. Het is belangrijk dat de inwoners van Hoogland actief worden betrokken bij de verdere invulling. Uiteindelijk is een goede buur belangrijker dan een verre vriend. Ik heb er alle vertrouwen in dat het Samenwerkingsverband van Amersfoortse Moskeeën (SvAM) er ook zo in staat.”

Rachida Issaoui

Rachida Issaoui

Ik ben Rachida Issaoui, sinds 2022 raadslid in Amersfoort. Ik hou van schrijven, hardlopen en reizen. Sinds 1989 heb ik me gevestigd in Amersfoort en hier woon en werk ik nog steeds met veel plezier. Werkzaam in de huisartsenzorg zag ik van dichtbij wat er voor problematiek leeft in de verschillende wijken in Amersfoort. Na

Meer over Rachida Issaoui