Rachida dient motie in: Inclusief werkgeverschap ook voor BOA’s

4 februari 2024

Op dit moment is het voor Amersfoortse boa’s nog niet toegestaan om zichtbare religieuze uitingen te dragen. Samen met Denk en GroenLinks hebben we een motie opgesteld. Als deze wordt aangenomen, zou het worden toegestaan om bijvoorbeeld een hoofddoek of keppeltje te dragen in de gemeente Amersfoort.

De gemeente Arnhem, Den Haag, Utrecht, Rotterdam Amsterdam en Almere hebben al besloten de kledingvoorschriften bij Toezicht en Handhaving aan te passen.

Hopelijk zal Amersfoort dit goede voorbeeld van inclusieve werkgever volgen. Dinsdag 13 Februari bespreken we dit onderwerp in de commissie bedrijvigheid.

Ons raadslid Rachida Issaoui vertelt: “Ik heb zelf altijd ambitie gehad om te werken bij de politieorganisatie en te horen bij de blauwe familie. Mijn ultieme droom was op straat, in contact met mensen. Ik hou van mensen en ook in de huisartsenzorg blijkt dat de hulpbehoevende mens geen religieuze uitingen ziet. Deze wil gewoon geholpen worden. Ik ben koppig wat betreft mijn dromen en doelen en mijn hoofdoek is voor mij een verrijking en zal mij nooit belemmeren mijn functie uit te oefenen. In functie zal ik mijn kennis en kunde benutten om mensen te helpen. Dit doe ik met de kleur van mijn hart. Zoals iedereen gelijk is hoop ik dat er een weerspiegeling komt van de maatschappij in elk werkveld. Buitengesloten worden is niet fijn.

De meningen zijn verdeeld over dit onderwerp, maar ik hoop dat de Raad Amersfoort deze motie zal omarmen. “Wij” zijn Amersfoort in elke hoek en onder elke steen.”

(Foto via AD)