PvdA & GroenLinks raadsvoorstel: Steun Opdreef aangenomen!

10 november 2023

Aangenomen: Het door Rachida & GroenLinks ingediende raadsvoorstel voor blijvende steun voor de pilot OpDreef!

Rachida vertelt hoe zij dit dinsdagavond heeft beleefd:

“Ik was zojuist op bezoek bij ontmoetingscentrum OpDreef in Nieuwland. Wat een gezelligheid daar. Er werden vandaag pannekoeken door de jongerenwerkers en jongeren gebakken en de mensen uit de buurt waren op bezoek.

Ik kwam rechtstreeks vanuit de gemeenteraad waar we hadden vergaderd over de begroting. De motie: Steun OpDreef want ze zijn OpDreef. Stem Opdreef is aangenomen! Deze motie diende ik namens de fractie van PvdA Amersfoort samen met GroenLinks Amersfoort in.

OpDreef is een pilot en we kregen geluiden uit de wijk dat nog niet zeker was of het ontmoetingscentrum zou blijven. Nu is er in ieder geval een garantie voor 1 jaar en daarna wordt er geëvalueerd.

Dank voor de steun aan alle fracties die voor hebben gestemd! Dank aan GroenLinks voor de samenwerking. Maar vooral dank aan jongerenwerk en huisarts Francoise Langens. Deze hebben goed benadrukt hoe goed het loopt in Nieuwland en hoe goed de integrale samenwerking is. Tussen politie, huisartsen, Boa’s, het Jit, jongerenwerkers, de gemeente en alle andere betrokken partijen. Fijn om te horen, maar vooral fijn dat de jeugdoverlast in Nieuwland minder is.
Ik ben blij om te zien hoe goed het gaat met de jeugd en goed dat wethouder Micheline Paffen-Zeenni en gebiedsmanager Ellen er bovenop zitten.

Ik heb een voldaan gevoel. Vooral na die lekkere pannekoeken die ik heb gegeten. En om te zien wat een verbinding er is door ontmoetingscentrum OpDreef. Bedankt voor de uitnodiging!

Nu gauw naar huis! Fijne avond!”

Waar ben je naar op zoek?