Buitengewoon raadslid

Ineke Pongers

Ineke Pongers

Over Ineke Pongers

Ik ben Ineke Pongers. Sinds 1988 woon ik in Amersfoort, vanaf 1995 in Hooglanderveen en ik ben de trotse moeder van 3 dochters. Ik heb een uitdagende baan als toezichthouder bij de Reclassering Justitiële Verslavingszorg in Amsterdam en daardoor veel kennis op het gebied van het veiligheidsdomein en de justitiële keten. Ook ben ik door mijn functie in de Zorg goed op de hoogte van de dilemma’s en uitdagingen in het Sociaal Domein. Een van mijn drijfveren is om op te komen voor de kwetsbaren in onze samenleving.

Tussen 2010 en 2014 was ik raadslid voor het CDA. In de loop van de tijd realiseerde ik mij dat mijn waarden en gedachtengoed beter aansluiten bij de PvdA. Ik heb dus ervaring in de politieke arena en heb nog steeds een actief netwerk binnen de Raad en de Griffie.
Naast de controlerende taak als raadslid wil ik ijveren voor maatwerk op het gebied van bijv. duurzaamheid, sociaal domein en wonen en wil daarbij oog en oor zijn voor de inwoners zonder hen onrealistische doelen voor te spiegelen.

Ik maak dankbaar gebruik van mijn jarenlange ervaring bij de Belangenvereniging Hooglanderveen, waar ik diverse keren in de picture stond vanwege alle commotie rondom de realisatie van de wijk Vathorst.
Ik ben een realistische socialist; niet alles is haalbaar en betaalbaar. Ik laat mij leiden bij de politieke keuzes vanuit principes als gelijkwaardigheid, leefbaarheid en welzijn voor mens en dier!