Bestuurslid

Henk-Jan Wondergem

Henk-Jan Wondergem

Over Henk-Jan Wondergem

Hoi! Ik ben Henk-Jan, 28 jaar. Ik ben opgegroeid in Voorthuizen. Toen ik in Groningen studeerde ben ik actief geworden voor de Groninger Studentenbond om studenten rechtsbijstand te bieden tegen huisjesmelkers. Daar heb ik veel studenten kunnen helpen hun huur te verlagen of andere problemen met hun huisbaas op te lossen.

Maar ik merkte dat huisjesmelkers een structureel probleem waren, veroorzaakt door liberaal wanbeleid. Daarom ben ik daarna namens de studentenbond gaan lobbyen voor betere studentenhuisvesting, ben ik actief geworden voor de PvdA en de JS in Groningen, en heb ik daar campagne gevoerd voor de Tweede Kamer- gemeenteraadsverkiezingen.

Toen ik in Amersfoort kwam wonen zag ik om me heen een stad die steeds meer een stad van de elite dreigt te worden. Een stad waar ouderen aan hun kinderen moeten uitleggen dat een plekje voor hen in hun buurt en niet meer in zit, omdat de huizen onbetaalbaar worden en de huurprijzen die voor jongeren onbetaalbaar worden. Waar huizen van mensen plaats moeten maken voor speculerende projectontwikkelaars. Waar volksbuurten worden veryupt, maar deze yuppen hun kinderen toch liever buiten de wijk naar school laten gaan.

Ik kreeg de kans om bij de gemeenteraadsverkiezingen de straat op te gaan voor een roder Amersfoort. En in die campagne kwam ik veel tegen die elk op hun manier strijden tegen de schade die het liberalisme aanricht bij mensen. Die naast mensen staan en hen helpen om verder te komen. Dat is een Amersfoort waar ik mij voor wil blijven inzetten, zodat we samen deze stad een stukje sterker en socialer te maken, zodat iedereen hier fijn kan wonen en leven.

Groetjes,

Henk-Jan

Waar ben je naar op zoek?