Henk Jan Wondergem

Henk Jan Wondergem

Over Henk Jan Wondergem

Hoi! Ik ben Henk-Jan, 27 jaar. Ik ben opgegroeid in Voorthuizen. Na mijn middelbare school ben ik in Groningen rechten gaan studeren. Daar ben ik actief geworden voor de Groninger Studentenbond om studenten rechtsbijstand te bieden tegen huisjesmelkers. Daar heb ik veel studenten kunnen helpen hun huur te verlagen of andere problemen met hun huisbaas op te lossen.

Maar ik merkte dat huisjesmelkers een structureel probleem waren, veroorzaakt door liberaal wanbeleid. Daarom ben ik daarna namens de studentenbond gaan lobbyen voor betere studentenhuisvesting, ben ik actief geworden voor de PvdA en de JS in Groningen, en heb ik daar campagne gevoerd voor de Tweede Kamer- gemeenteraadsverkiezingen. Ook heb ik me ingezet in de universiteitsraad. Dat raadswerk ging niet onverdienstelijk: zo hebben we vijf miljoen structureel kunnen vrijmaken voor extra docenten en hebben we een branch-campus in China kunnen tegenhouden.

Nadat ik Groningen achter me heb gelaten heb ik mijn master rechtsfilosofie in Leiden gehaald om daarna aan de slag te gaan als Rijkstrainee. Daar werk ik nu bij het ministerie SZW, waar ik werk aan een broodnodig nieuw pensioenstelsel. Toen ik de kans zag me te kandideren voor de gemeenteraad voor Amersfoort vond ik dat een hele goede kans om mij in te zetten om deze stad een stukje sterker en socialer te maken, zodat iedereen hier fijn kan wonen en leven.