Zorgen over de sloopplannen van 124 woningen in de wijk Jericho

Door Rob Smulders op 9 september 2021

Partij van de Arbeid vindt het belangrijk dat de inwoners van de wijk Jericho recht hebben op een betaalbare en goede woning, nu en in de toekomst. De inwoners hebben gisteren, via de Alliantie, te horen gekregen dat de huizen en bedrijfsruimten gesloopt worden. Dit komt door de schimmel in de panden, tocht, vocht, gehorigheid en een hoog energiegebruik. PvdA raadslid Rob Smulders stelt hier schriftelijke vragen over aan het college.

Eerder (drie jaar geleden gestart) is er al met de bewoners gesproken middels een onderzoek over renovatie, sloop en nieuwbouw. De buurt opnieuw opbouwen zou volgens de Alliantie de meest logische keuze zijn.

Smulders vraagt of het college bereid is, om samen met de Alliantie, de bewoners meer zekerheid te bieden over de exacte plannen. Wat is de planning? Kunnen er toezeggingen gedaan worden dat er op deze plek nieuwe sociale huurwoningen zullen terugkomen voor dezelfde bewoners? In de krant (AD) wordt vermeld dat terugkeer onzeker is.

Hoe kan worden voorkomen dat de huurprijs bij eventuele¬†nieuwbouw drastisch omhooggaat voor de bewoners? Ook wil Smulders weten wat de gevolgen van de sloop en nieuwbouw zijn¬†voor de plannen “Langs Eem en Spoor”.

Een woning is zoveel meer dan een stapel stenen. Het is een thuis. Inwoner van de wijk Jericho hebben recht op een betaalbare en goede woning, nu en in de toekomst.

Klik hier voor de volledige set aan schriftelijke vragen.

Rob Smulders

Rob Smulders

ZEKER ZIJN VAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING Als raadslid hecht ik aan een authentieke en transparante manier van besturen, die mensen bij elkaar brengt. Ik ken de stad inmiddels goed en ik weet hoe de wijken en buurten van elkaar verschillen en allemaal een eigen identiteit hebben. Ik wil de Amersfoortse wijk- en dorpsbewoners nog beter

Meer over Rob Smulders