Wim Kok is niet meer…..

Door Ties Ter Horst op 21 oktober 2018

Wim Kok is niet meer…..

Tachtig jaar is hij geworden, de laatste PvdA premier die ons land geleid heeft. Toch wel schrikken zo’n bericht. Je gaat dan al snel nadenken hoe je hem herinnert. Ik moest gelijk denken aan een item in het journaal uit de tijd dat Wim Kok premier was. In dit item prees de president van Amerika Bill Clinton, Kok als bedenker van het poldermodel. Hij heeft de wereld leren polderen.

Het polderen heeft mij altijd aangesproken. Het aan tafel gaan zitten met alle betrokkenen alvorens je beleid gaat uitvoeren. Eigenlijk hoort het zo. Polderen is eigenlijk heel gewoon en best Hollands.

We leven nu in een sterk gepolariseerd land en nog wel een sterker gepolariseerde wereld. Wat zou Kok daarvan gedacht hebben. Polderen zou veel problemen oplossen. Als we aan Wim Kok terugdenken en hem willen herdenken dan moeten we toch veel meer naast elkaar gaan staan dan tegen over elkaar. Laat zijn gedachten goed doorleven, daar worden we allemaal beter van…..

Wim Kok

Oud minister en oud premier

Ties Ter Horst

Ties Ter Horst

Ik ben Ties ter Horst en ben sinds 1 april 2016 lid van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Amersfoort Bunschoten. Op die datum ben ik ook lid geworden van de partij. Waarom… ik stem mijn hele leven al op de PvdA. Ik kijk niet zo zeer naar de actuele zaken en

Meer over Ties Ter Horst