Wat een hoogtepunt.

Door Jan-Herman Koller op 27 maart 2022

Dat mag ik het besluit van de fractie wel noemen.

Vorig jaar heb ik in overleg met mijn partner en een paar leden van onze mooie vereniging besloten me kandidaat te stellen voor de gemeenteraad van 2022-2026. Een intensieve periode brak aan, mijn rol binnen het bestuur heb ik in overleg met de voorzitter terug kunnen draaien tot het minimale. Nieuwsbrieven, ledenadministratie en incidenteel een bezoek aan de bestuursvergadering. Incidenteel omdat ik niet bij besprekingen over het proces rond de lijstbepaling wilde zijn. Maar ook gesprekken met Jelle Hekman, die zich aangeboden had als begeleider voor de kandidaten.

Het gesprek met de kandidaatstellingscommissie verliep zoals ik wilde. Ik maakte de vergelijking tussen onze wereld en de wereld van Disney. Een man die mij blijft inspireren met oplossingen. Maar ook mijn vrijwilligerswerk kwam ter sprake, huidig en oud werk kwam langs. Dat ik als inwoner van het Soesterkwartier veel daar actief ben spreekt voor zich. Dat ik in de rollen die ik had en heb verder de stad in kijk spreekt voor mij voor zich.

Toen ik de lijst binnen kreeg was ik natuurlijk in eerste instantie teleurgesteld. Maar nadat ik de personen had opgezocht en me verdiept had in de achtergronden kon ik me volledig in de keuze van de commissie vinden. Het voordeel van de terugkoppeling door de commissie is ook dat je weet welke punten je mag verbeteren.

Een intensieve en leuke campagne volgde.

Het resultaat hebben we onlangs in de algemene leden vergadering besproken. De evaluaties worden gepland en ik hoop ook snel met de leden gedeeld. Voor de ledenvergadering kwam de vraag aan alle kandidaten: Ben jij beschikbaar als buitengewoon raadslid?

Ik kon daar op dat moment niet volledig met een ja op antwoorden. Temeer omdat op dat moment de stemming over het secretariaat nog op de rol stond. Dit voorbehoud heb ik dan ook meteen aangegeven. Des-al-niet-te-min werd ik de dag daarna gebeld, Rachida en Rob hebben er vertrouwen in dat ik het kan.

Meteen na dit telefoontje is het uitzoeken begonnen, of dat binnen het reglement van de PvdA kan. Het verlossende bericht kwam uit de Verenigingsraad, daar zitten meer leden die een bestuurs- en raadslid functie combineren. Deze bevestiging heb ik naar Rob doorgespeeld. En het proces bij de gemeente is in gang gezet.

Wat een hoogtepunt was dat.

Jan-Herman Koller

Jan-Herman Koller

Hallo, ik ben Jan-Herman Koller en ben kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezing van 2022. Als geboren en getogen Amersfoorter heb ik onze mooie stad zien groeien van een randgemeente naar een grote stad die impact heeft in de regio. Met wortels in het oude deel van de stad, kijk ik uit naar de nieuwe ontwikkelingen. Waarbij

Meer over Jan-Herman Koller