Door Rob Smulders op 22 juli 2020

PvdA Amersfoort vraagt college naar cijfers over corona besmettingen

Raadslid Rob Smulders diende vandaag schriftelijke vragen in over de Amersfoortse corona cijfers. De PvdA Amersfoort maakt zich zorgen over de zeer nabije toekomst als het gaat om de lokale en landelijke berichtgevingen inzake toenemende corona besmettingen.

De PvdA wil vooral voorkomen dat er in Amersfoort voor de tweede keer een lockdown situatie ontstaat. Dit kan door extra voorlichting te geven aan de Amersfoortse inwoners. De PvdA wil van het college weten in hoeverre zij het hiermee eens is.

Na nog meer zieken en overlijdens door corona is het ergst denkbare scenario namelijk een opschaling van maatregelen waarbij voorzieningen weer gesloten worden. Denk bijvoorbeeld aan openbare voorzieningen, scholen, bedrijven, winkels, horeca.

De Amersfoortse PvdA fractie wil graag weten wat vanaf 1 juli het aantal toegenomen besmettingen in de stad is. Zijn de cijfers betrouwbaar en waaruit blijkt dit? Of zijn er twijfels over de betrouwbaarheid van de cijfers, welke zijn dit dan? Indien de cijfers als betrouwbaar worden bestempeld is er wellicht een uitsplitsing op leeftijd mogelijk.

De PvdA wil weten welke instrumenten zij lokaal denken in te kunnen zetten. Dit in aanvulling op de instrumenten van de landelijke overheid, die momenteel in slechts beperkte mate waarschuwingen en voorlichting geeft.

Bijlage: Schriftelijke vragen om cijfers corona besmettingen Amersfoort

Rob Smulders

Rob Smulders

Een authentieke en transparante manier van volksvertegenwoordiging die mensen bij elkaar brengt is waar ik voor sta. Niet het spelen van politieke spelletjes, maar staan voor fundamentele keuzes vanuit sociaal-democratisch perspectief. Ik ken de stad na 50 jaar goed en ik weet hoe de wijken en buurten van elkaar verschillen en een eigen identiteit hebben.

Meer over Rob Smulders

Waar ben je naar op zoek?