Door Harun Keskin op 25 september 2021

Harun bij Eemlands Hart

Harun werd geïnterviewd in de uitzending van Eemlands Hart (Omroep EVA, 25 september 2021). Hier sprak hij over dat de raad geïnformeerd wordt door het college van burgemeester en wethouders en dat goede informatie belangrijk is voor het raadswerk. Daarnaast ging het over de regiovisie ‘Samen Werken aan de specialistische jeugdhulp’ & ‘Samen werken in de wijk‘. Kort ook nog even over de Coronapas. 

Harun legt uit dat Amersfoort samen werkt met de gemeenten in de omgeving, denk bijvoorbeeld aan Leusden. Bepaalde zorg levert Amersfoort, zoals daklozenopvang. Andere zorg wordt gezamenlijk geleverd en maken meerdere gemeenten gebruik van, denk aan jeugdzorg. Als mensen geholpen zijn kan er ook uitstroom plaatsvinden, men wil dan naar een (sociale)huurwoning. Hiervoor bundelen de regiogemeenten ook de krachten. Door samen te werken kunnen de wachtlijsten voor instroom- en uitstroom beperkt worden.

Harun geeft aan dat het t.a.v. woningbouw beter gaat, er wordt meer gebouwd. In Amersfoort heeft de PvdA geëist dat 35% van het bouwaanbod sociale huur moet zijn, later is hier 20% middenhuur aan toegevoegd. Afgelopen jaar zijn er 1000 woningen gebouwd.

De Coronapas kwam ook nog kort ter sprake. “Het is en blijft een moeilijk onderwerp. Of je het er mee eens bent of niet, is het belangrijk dat je elkaar respecteert. Anders komt er een enorme tweedeling in de maatschappij en daar is niemand bij geholpen.”

Harun Keskin

Harun Keskin

Als sociaal-democraat zet ik mij in voor gelijke kansen voor iedereen. Een inclusieve samenleving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Een overheid die er is voor mensen die door een moeilijke periode gaan, waarbij zij benaderd worden vanuit vertrouwen, niet vanuit wantrouwen. De juiste zorg voor hen die

Meer over Harun Keskin