Waar is jouw emmertje Yoghurt gebleven?

Door Jan-Herman Koller op 8 mei 2022

Lever ze bij ons in voor de daklozen!

Wat een verrassing was het toen ik gevraagd werd om buitengewoon fractielid te worden. Voor mij een compleet nieuwe ervaring. Als bestuurslid heb ik al lang mee mogen kijken en denken met de fractie, maar het bleef vooral de keus van de fractie om te doen wat willen.

Voor mij is dan ook een nieuwe school begonnen. Een school waarin ik met vallen en opstaan dingen moet gaan leren. Maar ook hoe ik het al geleerde kan gaan toepassen in de wensen die ik heb voor Amersfoort. In de eerste weken ben ik dan vooral bezig geweest met de basis, maar ook met de organisaties die al langer mijn aandacht hebben. Als eerste op mijn lijst, Motiva.
De dak- en thuislozenopvang in de binnenstad. Een waar ik al langer kom, niet alleen als PvdA-lid maar ook in andere hoedanigheid ben ik hier vaak geweest. Bij ieder bezoek word je weer hartelijk ontvangen door René Slotboom, maar hij weet inmiddels dat ik niet voor hem daar ben. Ik wil vooral de verhalen horen van de mannen en vrouwen die bij hem aan tafel zitten. Er zitten soms schrijnende verhalen tussen, voor een volgende nieuwsbrief zet ik er één op papier.

Oproep:
Maar ook de praktische kant van deze opvang heeft mijn aandacht. Wie René via de sociale media volgt weer dat er meerdere koks bij hem zijn. Maar weet je ook dat hij veel van dat eten moet opslaan? Toen ik hem dan ook vroeg, “Waar kan ik je mee helpen?” Was zijn antwoord. “Ken je die emmertjes met yoghurt die iedereen als ze leeg zijn weggooit? Als je die kan verzamelen dan heb ik bakjes om het gekookte eten op te slaan en uit te delen.

Dus heb jij een leeg emmertje Yoghurt (met deksel) geef die dan schoon af aan een van de fractie of bestuursleden. Bij mijn volgende bezoek aan Motiva neem ik die dan mee.

Jan-Herman Koller

Jan-Herman Koller

Hallo, ik ben Jan-Herman Koller en ben kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezing van 2022. Als geboren en getogen Amersfoorter heb ik onze mooie stad zien groeien van een randgemeente naar een grote stad die impact heeft in de regio. Met wortels in het oude deel van de stad, kijk ik uit naar de nieuwe ontwikkelingen. Waarbij

Meer over Jan-Herman Koller