Zeepkist in de ‘politieke huiskamer’ van de stad in het Eemhuis

10 maart 2018, van 14:00 tot 16:00, Biliotheek Het Eemhuis, EEmplein 71, 3812 EA Amersfoort | Biliotheek Het Eemhuis, EEmplein 71, 3812 EA Amersfoort

In de periode van 6 januari tot 21 maart zal de begane grond van het Eemhuis, ook wel ‘de Ruimte voor Amersfoort’ genoemd, blijven fungeren als ‘politieke huiskamer’ van de stad. De ruimte zal worden ingericht met verkiezingsposters aan de muur, een zeepkist, een loungebank en de partijprogramma’s van de lokale partijen zijn er te raadplegen. Daarnaast zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Karin Horst van Bibliotheek Eemland zegt bij wijze van toelichting over het initiatief: ‘De politieke huiskamer wordt een ontmoetingsplek voor politici en de Amersfoortse bevolking. Amersfoorters kunnen hun zegje doen op de zeepkist. Ook zal er elke week een thema worden belicht zoals “zelfredzaamheid & participatie”, “cultuur & kunst” of “veiligheid”. De bibliotheek speelt een belangrijke rol op meerdere gebieden van de maatschappij. We lenen niet alleen boeken uit: we hebben de taak om te informeren en te verbinden. Informatie over de lokale verkiezingen hoort daar dus ook bij.’

Goede raad voor de nieuwe raad 

Organisaties, belangenbehartigers, instellingen maar ook inwoners van Amersfoort kunnen hun stem laten horen voorafgaand aan de verkiezingen door middel van De Zeepkist die een plek heeft in de Politieke Huiskamer.
Op zaterdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom. We hebben aan de weken thema’s verbonden. Zie hieronder.
let op: een korte en krachtige boodschap werkt het beste. U heeft maximaal 2 minuten. (thuis oefenen met de wekker helpt)

Thema’s  

3 maart              Educatie & onderwijs 
10 maart            Uitzending AmersfoortKiest (thema later bekend)
17 maart            Zelfredzaamheid & particip