Xaveriuslezing

Door Ties Ter Horst op 5 maart 2020

De gulden snede. Naar een economie die werkt voor mens en aarde
Herman Wijffels
zaterdag 28 maart, 15.00uur tot ca 17.00uur

Hoe ziet onze toekomst eruit? Hoe zorgen we dat de aarde leefbaar blijft? In het boek De gulden snede ontvouwt Wijffels in gesprek met Wilma de Rek zijn verrassende en fascinerende visie op ecologie, economie en politiek in de toekomst.  Tot nu, en vooral sinds de industriële revoluties, hebben de ‘masculiene’, veroverende krachten de overhand gehad. Dat heeft geleid tot een gigantische stijging van de materiële welvaart, maar ook tot verwoesting van de aarde. Volgens Wijffels is de mensheid is toe aan een nieuwe fase in haar ontwikkeling, waarin de ‘feminiene’, conserverende en verzorgende krachten ruim baan moeten krijgen.

Herman Wijffels was president-directeur van de Rabobank, informateur van kabinet Balkenende IV, voorzitter van de SER en bestuurder van de Wereldbank.

– Met een reactie van Monique Ansink, directeur-eigenaar van Jumbo Cargo Products. Zij is een maatschappelijk betrokken ondernemer van een internationaal bedrijf (dat spanbanden maakt en verkoopt).
– Met muzikale medewerking van pianist Martin Lorijn
Het boek De gulden snede  kan ter plekke worden gekocht.

plaats:
  Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29
bijdrage: € 5
informatie en opgave: secretariaatscc@gmail.com

 

Ties Ter Horst

Ties Ter Horst

Ik ben Ties ter Horst en ben sinds 1 april 2016 lid van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Amersfoort Bunschoten. Op die datum ben ik ook lid geworden van de partij. Waarom… ik stem mijn hele leven al op de PvdA. Ik kijk niet zo zeer naar de actuele zaken en

Meer over Ties Ter Horst